IDB Holland BV start bouw LU-177 productieunit

idbIDB Holland BV maakt bekend dat

in januari 2010 een aanvang is genomen met de bouw van nieuwe faciliteiten voor de radiofarmaceutische productie, onder GMP normen, van Lutetium-177.

De wereldwijd explosief gestegen vraag naar Lutetium-177, geproduceerd onder GMP-normen, alsmede de toename van aanvragen voor clinical trials met Lu-177 heeft IDB Holland BV doen besluiten over te gaan tot deze investering.

De faciliteiten worden gebouwd op het eigen terrein van IDB Holland BV te Baarle-Nassau. Naast het productielaboratorium zijn een reserve lab., een Q-lab, een microbiologisch lab. en een administratieruimte voorzien.

In 1982 werd IDB Holland BV (voorheen Isotopen Dienst Benelux) opgericht door Jan van Overeem. In eerste instantie specialiseerde het familiebedrijf zich in de verkoop van radiofarmaceutische producten en radioactieve bronnen voor de nucleaire geneeskunde. In de beginjaren was IDB alleen actief in de Benelux maar al snel exporteerde men wereldwijd. Vanaf 2000 werd een aanvang genomen met de productie en verkoop van Lutetium-177.

De grotendeels geautomatiseerde productielijn wordt custom made gemaakt door het Italiaanse bedrijf Comecer. De cleanrooms zullen worden geleverd door ABN Air Management Group.

IDB Holland BV hoopt de deuren van IDB Radiopharmacy BV in het 4de kwartaal van 2010 te kunnen openen.

Baarle-Nassau, 28 januari 2010

 

Producten

nucleaire geneeskunde

radiologie

radiochemische laboratoria

accessoires