Universitair Ziekenhuis Tromsø (NO) start met mobiele PET/CT service van Alliance Medical

 

Het Universitair Ziekenhuis van Tromsø (Universitetssykehuset Nord-Norge) heeft met Alliance Medical B.V. een overeenkomst gesloten voor het uitvoeren van een mobiele PET/CT scanning service.

De service start begin 2010 en houdt in dat de mobiele PET/CT scanner een dag per twee weken ter plaatse PET/CT patiëntscanning zal doen, met de mogelijkheid het aantal scandagen uit te breiden.

Hierdoor krijgen de patiënten van het Universitair Ziekenhuis Tromsø in hun eigen ziekenhuis toegang tot moderne PET/CT scanning. Voorheen moesten deze patiënten minimaal 1.500 km reizen naar de dichtstbijzijnde stationaire PET/CT scanner.

Tromsø ligt ongeveer 300 km boven de poolcirkel en is daarmee het meest noordelijke ziekenhuis ter wereld dat een mobiele PET/CT service krijgt. Alliance Medical heeft er alle vertrouwen in dat ze eventuele logistieke uitdagingen het hoofd kan bieden. De Introductie-Scandag einde 2008 in Tromsø was zeer succesvol.

Alliance Medical voert een mobiele PET/CT scanning service uit in “The Nordic” en bezoekt daarbij ziekenhuizen in Zweden, Finland en Estland. Met de start in Tromsø hoopt Alliance Medical dat ook andere ziekenhuizen in Noorwegen zullen volgen.

 

 

Producten

nucleaire geneeskunde

radiologie

radiochemische laboratoria

accessoires